среда, 20. јануар 2010.

Kopriva


Naraste visine od 25-50cm.i sadi se na sunčana mjesta, jer ako nema dovoljno sunca boje lišća blijede i nisu tako intenzivne, stoga joj se mora osigurati dovoljno svijetlosti. Isto tako njezin cvijet u obliku metlice, treba redovito optrgavati kako raste, i to što prije to bolje. Jer taj cvijet biljci crpi veliku količinu energije, pa joj isto tako lišče blijedi i sporije se razvija zbog smanjene količine energije.

Cvijet sa kojim se često susrećemo, nezaobilazni cvijet u bakinim vrtovima. Očarao nas je već odavno sa svojim prekrasno obojenim lišče, koje dolazi u raznim kombinacijama zelene, crvene, brončane, bež i boje cigle, jednobojne ili više bojne, a u zadnjih par godina ukrašuje naše vrtove i sa naboranim listovima.



Također treba u početku biljci otrgnuti vrhovne izbojke da stvori što kompaktniju formu i razgranjenje biljke. Ovom postupkom se može i regulirati njezina visina. Zalijevati je treba redovito i po ljeti kada se biljka razvije bilo bi dobro svakih 14 dana da ju prehranjujemo i to ako je moguće s gnojivom sa većim postotkom dušika.

Нема коментара:

Постави коментар